Datoriile Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNANDR) către constructorul autostrăzii Transilvania, Bechtel, totalizau la 1 ianuarie 674 de milioane de lei, plăţile urmând să fie realizate eşalonat, transmite Mediafax.

„Referitor la datoriile înregistrate de CNADNR SA către compania americană Bechtel International, la data de 31 decembrie 2009 valoarea obligaţiilor de plată era de aproximativ 674 milioane lei. Această sumă urmează să fie achitată eşalonat, în funcţie de deschiderile de credite bugetare care vor fi efectuate de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii”, a comunicat CNADNR.

Primii 42 de kilometri

Bechtel a inaugurat, la 1 decembrie, primii 42 de kilometri ai autostrăzii Transilvania, respectiv tronsonul 2B Turda-Gilău.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat atunci că Guvernul are o datorie de circa 100 milioane euro către Bechtel, sumele restante urmând să fie achitate în ianuarie 2010.

Guvernul va propune Bechtel ca anumite tronsoane din autostrada Transilvania (Braşov-Borş) să fie realizate în parteneriat public-privat, sistem pe care Executivul intenţionează să îl extindă pentru principalele proiecte de infrastructură, a anunţat săptămâna trecută premierul Emil Boc.

Şeful Guvernului s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii companiei Bechtel.

SURSA: Mediafax