Totodată, CNADNR va acţiona şi în Moldova, unde ANM a prognozat precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei, în acelaşi interval.

Printr-un comunicat remis sâmbătă, CNADNR avertizează participanţii la traficul rutier asupra faptului că din cauza ploilor abundente şi a temperaturilor scăzute poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăştiate pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede.

De asemenea, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare.

O altă măsură de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo menţionate mai sus se referă la monitorizarea modului în care îşi desfăşoară activitatea firmelor angajate pentru întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi, precizează CNADNR.AGERPRES