CNA a analizat şi aprobat, în şedinţa de marţi, cu opt voturi "pentru" (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi două "împotrivă" (Florin Gabrea şi Narcisa Iorga), grilele de cablu ale Romtelecom (analogic şi digital), în care nu se regăseşte şi televiziunea de ştiri Digi 24. Acest lucru înseamnă că abonaţii Romtelecom nu vor putea să vizioneze programele difuzate de Digi 24.

Solicitările Romtelecom de modificare a grilelor sale de cablu au venit ca urmare a publicării în data de 4 februarie a noii liste "must carry" (care stabileşte televiziunile obligatorii la retransmisie pentru toţi cabliştii din România, în anul 2014).

Lista "must-carry" a fost publicată de CNA conform articolului 82 din Legea audiovizualului numărul 504 din 2002 şi Deciziei CNA numărul 72 din 2012. Lista "must carry" se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH).

 Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi, grilele de cablu pentru care Romtelecom a solicitat avizul Consiliului nu includ în analogic şi digital televiziunea Digi 24, prezentă pe lista "must-carry" la poziţia 13.

CNA a aprobat, marţi, grilele de cablu (care în analogic include în medie 65 de televiziuni şi în digital – în medie 85 de televiziuni) ale Romtelecom, după ce în şedinţa de joia trecută Romtelecom a primit şi aprobarea Consiliului de modificare a grilei sale în reţeaua IPTV, unde retransmite 146 de televiziuni. CNA a aprobat atunci modificarea grilei IPTV a Romtelecom cu includerea televiziunilor din lista "must carry", însă nu a fost introdus şi Digi 24.

Membrul CNA Narcisa Iorga şi-a arătat nemulţumirea în şedinţa Consiliului de marţi cu privire la "nerespectarea" articolului 82 din Legea audiovizualului de către Romtelecom. Ea a considerat că televiziunea Digi 24 trebuie inclusă de Romtelecom atât în grilele analogice, cât şi în grilele digitale.