Preturi Cel mai scump bilet la finala costa 600 de euro

In perioada 9 iunie – 9 iulie a.c., 12 orase din Germania vor gazdui Campionatul Mondial de Fotbal, iar cele trei milioane de bilete disponibile au fost puse la vanzare inca de anul trecut.




Piata mondiala a biletelor a fost impartita in doua categorii: locurile la peluza, unde stau in mod traditional galeriile de suporteri, au mers catre cele 32 de tari ale caror echipe s-au calificat. In tarile ale caror echipe nu s-au calificat – cum este cazul Romaniei – au ajuns, inevitabil, cele mai bune locuri, dar si cele mai scumpe bilete. Pretul biletului include tichet de parcare, accesul la bar si bufet intr-o zona special amenajata, precum si asistenta din partea organizatorilor. Pachetele de bilete puse in vanzare pe teritoriile tarilor necalificate au fost construite prin gruparea mai multor meciuri sau prin vanzarea unui numar mai mare de bilete la un singur meci. Asa ca ofertele prezente in agentiile de turism autohtone se indreapta fie catre grupuri mai mari de turisti, fie catre companii care doresc sa ofere excursii la Campionatul Mondial drept bonusuri pentru angajati.





“Pretul unui pachet de bilete la meciuri pleaca de la 1.500 si poate ajunge la 15.000 de euro, in functie de meciurile alese. Pana acum au fost mai mult intrebari decat cereri concrete, dar experientele anterioare ne-au aratat ca solicitarile se vor inmulti cam cu o luna inainte de inceperea Campionatului”, spune Gheorghe Fodoreanu, directorul agentiei de turism Visit Romania, partener roman al Comitetului de Organizare a Campionatului Mondial. In general, microbistii romani solicita bilete la un singur meci, ceea ce face ca tariful pachetului sa creasca simtitor.
Conform regulamentului FIFA, care prevede protejarea imaginii sponsorilor, biletele nu pot fi folosite in scop de marketing, oferite public angajatilor unei firme, sau pentru a promova imaginea
unei alte firme.


Daca nu doriti sa apelati la serviciile unei agentii de turism, va puteti incerca norocul pe site-ul FIFA (www.FIFAworldcup.com), unde sunt puse la vanzare pe etape bilete la cele 64 de meciuri. In perioada 15 februarie – 15 aprilie a.c., pe site-ul FIFA se deruleaza etapa a patra de vanzare a biletelor, 30.000 de bilete fiind destinate iubitorilor de fotbal care inca nu au reusit sa puna mana pe unul. Trebuie mentionat ca daca la etapele anterioare doritorii se inregistrau pe site, iar biletele se acordau prin tragere la sorti, in a patra faza biletele se distribuie pe principiul “Primul venit, primul servit”.


Pentru fiecare tara, FIFA a alocat un anumit numar de bilete. Odata cu incheierea celei de-a treia etape, 2,6 milioane de bilete au fost vandute microbistilor din intreaga lume, iar 1,1 milioane de bilete au fost cumparate direct de pe site-ul oficial al Campionatului.

Oficialitatile din Germania estimeaza ca opt milioane de fani sunt asteptati sa participe la festivitatile oficiale care vor avea loc in cele 12 orase.

Pentru ca locurile pe stadioane sunt limitate, Comitetul de Organizare a incheiat o intelegere cu FIFA si oficialitatile din orasele-gazda pentru a transmite in direct meciurile. Ecrane uriase vor fi instalate in toate pietele, iar fanii vor putea urmari gratuit atat cele 64 de meciuri, cat si programe de divertisment.

Ofertele agentiilor

perfect tour

• Berlin (Ibis** – de la 44 euro/pers./zi, avion de la 210 euro);


• M