"Este un moment foarte important pentru clubul nostru. Practic în minutul 90+1 am obţinut o mare victorie, am ieşit din insolvenţă. Azi instanţa a admis cererea în condiţiile în care 31 mai era data limită stabilită de UEFA până la care puteam ieşi din insolvenţă pentru a putea juca în cupele europene în 2018", a spus Mureşan. 

Oficialul ardelean a precizat că încheierea procedurii de insolvenţă modifică atât bugetul, cât şi obiectivele clubului în ediţia 2017-2018 a Ligii I: "Acum că nu mai suntem în insolvenţă, se modifică automat şi bugetul şi obiectivele. Vom avea un buget mai mare pentru că ne dorim un loc de cupe europene. Nu vrem să discutăm de lupta pentru titlu, e prea devreme, de abia am scăpat de insolvenţă, dar ne dorim un loc de cupe europene, asta este clar. Dar dacă suntem acolo sus, nu o să refuzăm să luăm şi titlul". 

În noile condiţii, CFR Cluj va aduce jucători mai valoroşi în această vară, a menţionat Mureşan. "Normal că atunci când sunt alte pretenţii, avem nevoie şi de un lot mai valoros. Noi am făcut deja câteva transferuri, dar în perioada următoare ne dorim să aducem jucători de un nivel mai ridicat. Iar în ceea ce îl priveşte pe Ciprian Deac, el este jucătorul nostru. Nu ştiu cine l-a dezinformat pe Gigi Becali că dacă noi nu ieşeam din insolvenţă Deac putea pleca. Jucătorul a semnat prelungirea şi nu avea nicio clauză care să depindă de insolvenţă. E jucătorul nostru până în 2020", a mai afirmat Mureşan. 

CFR Cluj este al doilea club din istoria fotbalului românesc care iese din insolvenţă după FC Dinamo Bucureşti care a încheiat procedura la 24 septembrie 2015. CFR Cluj intrase în insolvenţă la 4 februarie 2015. 

AGERPRES