Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei a fost întrebată de jurnaliști despre scandalul munților de gunoaie din Capitală. În acest context, edilul susține că nu are ce comenta în legătură cu acest subiect și va face declarațiile necesare doar atunci când va fi momentul potrivit.

Totodată, ea a mai adăugat că toată primăria lucrează în momentul de față și nu este loc de niciun fel de declarații. Clotilde Armand a mai subliniat faptul că un război nu s-a câștigat niciodată ”fără luptă”

„Nu am ce comenta. Este prioritar în rolul meu. (…) Eu o să fac toate declarațiile necesare, dar acum nu este momentul. Chiar suntem în plină acțiune, toată primăria lucrează la ce avem de făcut și nu este momentul să fac niște declarații. (…) Nu s-a câștigat niciodată un război fără luptă”, a mai spus Clotilde Armand.

De menționat este faptul că, situația a ajuns la cote maxime, astfel că, Clotilde Armand vrea să declare stare de alertă în Sectorul 1 din cauza “situației sanitare” cauzată de suspendarea colectării gunoiului. 

Clotilde Armand declară ”stare de alertă”

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, edilul a anunțat că a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să declare “starea de alertă”.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Totodată, ea mai adăuga că stațiile de sortare s-au redeschis de vineri dimineață, deși erau închise din cauza neachitării facturilor de către compania Romprest.

„Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1”, mai scria aceasta.