Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că unii angajați din primărie aveau înțelegeri ilegale cu firme de publicitate stradală. Potrivit primarului, aceștia expuneau ilegal publicitate în Sectorul 1. Clotilde Armand asigură cetățenii că această afacere ilegală a luat sfârșit.

”Am desfăşurat o amplă acţiune pentru desfiinţarea de prisme publicitare, mesh-uri și de bannere amplasate ilegal pe domeniul public în Sectorul 1. Vedem cu toții cum Bucureștiul este sufocat de aceste reclame amplasate ilegal, am văzut cu toții cum anumiți funcționari din primărie au profitat de funcția lor și au avut înțelegeri în afara legii cu firmele respective ani de zile. Această afacere ilegală a luat acum sfârșit.

Continuăm curățenia până când nu va mai exista publicitate stradală ilegală în Sectorul 1.”, scrie Clotilde Armand.

În ce vrea să investească Clotilde Armand?

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vrea ca Baza Pro Rapid să ajungă în administrarea Primăriei Sectorului 1, pentru a putea face investiţii în reabilitarea şi modernizarea sa.

”Reabilităm Baza Sportivă Pro Rapid. Anul trecut, fosta conducere a primăriei a vrut să construiască în locul Bazei Pro Rapid un complex rezidenţial şi să-i schimbe destinaţia.

Am reuşit să oprim atunci acest demers care ar fi permis distrugerea bazei sportive prin PUZ-ul Coordonator al Sectorului 1. În prezent, Baza Sportivă Pro Rapid se află în administrarea Ministerului Finanţelor.

Vom depune toate eforturile necesare pentru ca această bază sportivă să ajungă în proprietatea Municipiului Bucureşti şi în administrarea Primăriei Sectorului 1 pentru a putea face investiţii aici, potrivit legii”, a scris Clotilde Armand, sâmbătă, pe Facebook.

Ea a adăugat că, după ce va fi preluată în administrare, Primăria Sectorului 1 va investi în reabilitarea şi modernizarea Bazei Pro Rapid pentru a o reintroduce în circuitul sportiv.

Stadiu avansat de degradare

În prezent, Baza Pro Rapid se află într-un stadiu foarte avansat de degradare.Baza sportivă a fost inaugurată în 1998, după sosirea în Giulești a antrenorului Mircea Lucescu. Era considerată una dintre cele mai moderne baze sportive din București, însă giuleștenii nu se mai antrenează acolo de ani buni, iar peisajul este unul desprins din filmele de groază.

Fostul primar al Sectorului 1 din București, Dan Tudorache, a făcut demersuri în trecut pentru a încerca să intre în administrarea bazei, dar s-a lovit de opoziția celorlalte forțe politice.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu