Marele anunț făcut de Clotilde Armand! Vrea să investească banii Primăriei în reabilitarea Bazei Pro Rapid.

Pentru a face acest lucru, Armand ar trebui să primească obiectivul în administrare.

Marele anunț făcut de Clotilde Armand! Ce intenționează cu Baza Pro Rapid

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vrea ca Baza Pro Rapid să ajungă în administrarea Primăriei Sectorului 1, pentru a putea face investiţii în reabilitarea şi modernizarea sa.

”Reabilităm Baza Sportivă Pro Rapid. Anul trecut, fosta conducere a primăriei a vrut să construiască în locul Bazei Pro Rapid un complex rezidenţial şi să-i schimbe destinaţia.

Am reuşit să oprim atunci acest demers care ar fi permis distrugerea bazei sportive prin PUZ-ul Coordonator al Secolului 1. În prezent, Baza Sportivă Pro Rapid se află în administrarea Ministerului Finanţelor.

Vom depune toate eforturile necesare pentru ca această bază sportivă să ajungă în proprietatea Municipiului Bucureşti şi în administrarea Primăriei Sectorului 1 pentru a putea face investiţii aici, potrivit legii”, a scris Clotilde Armand, sâmbătă, pe Facebook.

Ea a adăugat că, după ce va fi preluată în administrare, Primăria Sectorului 1 va investi în reabilitarea şi modernizarea Bazei Pro Rapid pentru a o reintroduce în circuitul sportiv.

Stadiu avansat de degradare

În prezent, Baza Pro Rapid se află într-un stadiu foarte avansat de degradare.

Baza sportivă a fost inaugurată în 1998, după sosirea în Giulești a antrenorului Mircea Lucescu.

Era considerată una dintre cele mai moderne baze sportive din București, însă giuleștenii nu se mai antrenează acolo de ani buni, iar peisajul este unul desprins din filmele de groază.

Fostul primar al Sectorului 1 din București, Dan Tudorache, a făcut demersuri în trecut pentru a încerca să intre în administrarea bazei, dar s-a lovit de opoziția celorlalte forțe politice.

Sechestru pus de ANAF

În apropierea bazei Pro Rapid se află și baza Laromet, din care au mai rămas în picioare doar porțile de fotbal.

Întreg complexul sportiv din Bulevardul Laminorului a fost sechestrat de ANAF, ca urmare a datoriilor acumulate.

Clădirile de la Pro Rapid sunt ale omului de afaceri George Copos.

Mircea Rednic și Mircea Lucescu au pregătit echipele Rapidului care au adus ultimele două titluri în Giulești în această bază.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei.