O cartela SIM dintr-un telefon stocheaza o cheie secreta care autentifica proprietarul telefonului. Cunoasterea acestei chei este suficienta pentru a incarca nota de plata a detinatorului unei astfel de cartele. „Pentru a pune mana pe cheie, imi ia cam opt ore de asteptare, timp in care apelez numarul incontinuu cam de 150.000 de ori la un interval de 6,25 apeluri pe secunda. Normal ca pentru asta am nevoie de un computer. In tot acest timp, incerc sa aflu codul criptografic folosit la autentificare si pe care, cu ajutorul unor tehnici matematice, sa il pacalesc”, ne spune Hunter.
Aceasta vulnerabilitate are drept cauza o eroare de constructie a securitatii GSM-urilor, care se pare ca a fost trecuta cu vederea. Este vorba de o „teava” de scurgere in algoritmul COMP128, care poate fi identificata de cunoscatori cu i, i+8, i+16, i+24. Cu 80 de milioane de utilizatori GSM, este cam greu sa te apuci sa reconstruiesti un nou tip de cartela care sa nu mai contina aceasta greseala.
„Cu aceasta metoda veti putea interactiona direct cu algoritmul de autentificare COMP128 folosit de marea majoritate a providerilor. Va voi lasa sa descoperiti singuri de ce mai aveti nevoie pentru a realiza o clonare GSM.”