Versiunea franceză a lui Juke, crossover al cărui succes a uimit întreaga lume auto, este programată să apară pe piață în cursul anului 2013. Cel puțin asta susțin jurnaliștii britanici de la AutoExpress. Clona lui Juke va avea sub capotă aceleași motorizări ca și versiunea japoneză însă interiorul va fi reconfigurat iar designul exterior va împrumuta multe dintre caracteristicile conceptului Captur prezentat la expoziția auto de la Geneva din 2011.
Decizia celor de la Renault de a prelua o platformă de la Partenerii de la Nissan nu este o noutate absolută. SUV-ul Koleos a fost una dintre încercările nereușite ale francezilor. De această dată însă, grupul din Hexagon mizează pe un nou segment de clienți, mult mai tineri, și pe succesul repurtat de Juke. De asemenea, pentru a nu intra în luptă directă cu proprii colegi de alianță, Renault are în plan o strategie care să promoveze în mod deosebit versiunile cu tracțiune față, mai ales că, așa cum susțin unele surse, vehiculul va fi inclus atât în gama mărcii franceze cât și în portofoliul de vehicule „Entry”. În 2011, Nisan Juke a fost comercializat în 106.461 de exemplare la nivel european, în creștere cu nu mai puțin de 379% față de anul anterior. Micul model este al doilea cel mai vândut vehicul al niponilor după Qashqai (216.970 unități).
Pe lângă versiunea proprie a lui Juke, francezii de la Renault pa să mai pregătească încă două modele pornite de la platforme alwe colegilor de la Nissan. Este vorba despre o interpretare europeană a lui Qashqai și de una a modelului X-Trail. Liniile acesteia din urmă au fost dezvăluite de Renault odată cu prezentarea conceptului Hi-Cross.