Site-ul de partajare de conţinuturi video YouTube, proprietate a gigantului american Google, va include de la sfârşitul acestei săptămâni subtitrări automate ale clipurilor. Acest lucru este posibil  ca urmare a combinării tehnologiei Google Voice de recunoaştere a vorbirii cu sistemul de subtitrare YouTube.

La început, subtitrările vor fi în limba engleză şi vor fi disponibile pe 13 canale precum National Geographic,  Columbia, PBS şi pe majoritatea canalelor Google.

În spatele acestei tehnologii se află Ken Harrenstien, inginer de soft la Google, care este surd.

„Majoritatea clipurilor de YouTube sunt inaccesibile  persoanelor ca mine. Pentru a veni în ajutorul acestora, dar şi pentru a face clipurile disponibile pentru toţi utilizatorii din întreaga lume am combinat tehnologia de recunoaştere a vorbirii Google Voice cu sistemul YouTube de subtitrare” scrie, Harrenstien pe blogul oficial Google.

„Subtitrările nu vor fi perfecte la început , dar chiar şi aşa ajută foarte mult şi tehnologia va continua să se îmbunătăţească odată cu trecerea timpului”, mai scrie acesta.

Pe lângă subtitrările automate, există şi un sistem manual de introducere a subtitrărilor. Mai multe detalii în clipul de mai jos.

SURSA:  googleblog.blogspot.com

Te-ar putea interesa și: