Clifford Chance, cea mai mare firmă de avocatură din lume, urmează să deschidă un birou în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, la sfârşitul lunii aprilie, după ce va primi aprobarea organelor de reglementare locale.

Noul birou va fi condus de Richard Ernest, Partener Clifford Chance specializat pe practica de banking&finance. Ernest s-a alăturat casei de avocatură în urmă cu 11 ani, şi a lucrat pentru birourile Clifford Chance din Londra, Moscova şi Frankfurt.

Clifford Chance preconizează că, în următorii doi-trei ani, biroul din Abu Dhabi va număra 20-30 de avocaţi, în funcţie de volumul de activitate. Subsidiara locală va oferi servicii de consultanţă juridică pe toate ariile de practică, cu accent pe domeniile financiar, pieţe de capital, corporate M&A şi real-estate.

Deschiderea acestui birou vine la aproape 33 de ani de la deschiderea primului birou Clifford Chance de pe piaţa Emiratelor Arabe Unite, în 1975. Subsidiara din Dubai a firmei este lider pe piaţa avocaturii de business locale, şi numără în prezent 74 de avocaţi şi 7 parteneri. De altfel, la premiile IFLR Middle East Awards din 2007, Clifford Chance a primit distincţia „Firma Anului in Orientul Mijlociu”. Clifford Chance se aşteaptă să înregistreze un succes similar cu biroul din Abu Dhabi.

Pentru această subsidiară, firma va recruta avocaţi din cadrul reţelei sale internaţionale, inclusiv din biroul aflat în Dubai, precum şi din rândurile avocaţilor cu experienţă internaţională care sunt interesaţi să se alăture echipei Clifford Chance şi să se mute în această zonă.

Data: 31 ianuarie 2008

Sursa: Clifford Chance