Samsung nu mai este văzut cu ochii buni de către clienţii din SUA. Studiul The Harris Poll despre mărcile corporative situează Samsung pe poziţia 49 după ce anul trecut se afla pe locul 7. De vină este scandalul legat de bateria smartphone-ului Galaxy Note 7 şi scandalurile în care sunt implicaţii şefii companiei. 

Lee Jae-yong, moștenitorul gigantului sud-coreean Samsung, a fost arestat în cadrul unei anchete pentru corupție și trafic de influență care a dus la destituirea președintei țării, Park Geun-Hye.

“Reputaţia companiei contează pentru clienţi, angajaţi, potenţiali angajaţi, investitori şi parteneri de busniness”, a declarat Sarah Simmons, senior reputation consultant la  Nielsen, care deţine The Harris Poll.

"Nu numai că contează, dar reputația corporativă este extrem de importantă pentru a măsura şi înţelege în contextul obiectivelor de afaceri ale companiei. O reputație pozitivă poate oferi avantaje competitive și ajută compania să atingă obiectivele, în timp ce una slabă poate bloca capacitatea de a executa  planul de afaceri ", a adăugat Simmons.

Lovitură gravă, dată Samsung

Vicepreședinte al Samsung Electronics și fiu al președintelui grupului, Lee Jae-Yong, 48 de ani, este acuzat că a oferit 43 de miliarde de woni (35 de milioane de euro) unei companii și mai multor fundații înființate de Choi Soon-sil, o veche prietenă a președintei Park Geun-hye, în schimbul sprijinirii fondului public de pensii pentru un proiect controversat de fuziune a două dintre filialele Samsung în 2015. Lee Jae-Yong a fost încarcerat într-un centru rezervat detenției provizorii, după ce a apărut în fața unei instanțe din Seul, unde judecătorii au examinat cererea de arestare pe numele său. El este adevăratul conducător al Samsung, după criza cardiacă suferită de tatăl său în 2014. Arestarea lui Lee Jae-Yong reprezintă o lovitură gravă dată Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie și televizoare cu ecran plat, deoarece poate afecta luarea unor decizii strategice cu privire la investiții și achiziții.