A fi bun platnic înseamnă, conform amendamentului depus de grupul parlamentar al PDL, că debitorul nu a înregistrat întârzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor.

De asemenea, debitorului nu i se va mai percepe comision de analiză a dosarului şi, în plus, acesta va beneficia de acordarea creditului de refinanţare fără a fi condiţionat de reevaluarea gradului de risc şi, după caz, a garanţiilor aferente creditului.

Amendamentul a fost adus articolului 37 din OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori şi a fost admis cu unanimitate de voturi. În favoarea amendamentului s-au pronunţat atât Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în calitate de iniţiator al legii, cât şi reprezentanţii grupului de clienţi nemulţumiţi, prezenţi la dezbaterile din comisie.

Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor continuă, marţi, dezbaterile pe articole la OUG 50/2010. Până în prezent, deputaţii au discutat 37 de articole din proiectul de act normativ.

Camera Deputaţilor este cameră decizională în cazul OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori. La Senat, proiectul de act normativ a trecut în forma iniţiatorului.
SURSA: Agerpres