Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a venit, vineri seară, cu o lămurire mult aşteptată de absolvenţii de liceu care se pregătesc de Bacalaureatul din acest an. După ce preşedintele Klaus Iohannis declarase anterior că elevii cu temperatură vor trebui să dea examenele în sesiunea de toamnă, ministrul Anisie vine să-i liniştească şi le transmite că vor putea da Bacul în prima sesiune, chiar dacă prezintă semne de febră.

“Metodologia de Bacalaureat prevede posibilitatea de a susține examenul în condiții speciale. Pentru Evaluarea Națională nu există posibilitatea aceasta.

Condiții speciale înseamnă că pot da examenul în spital sau la domiciliu, cu o comisie specială. E o măsură care s-a aplicat și în anii trecuți”, a declarat ministrul Educaţiei, într-o intervenţie la Digi24.

Care este procedura care se va aplica, mai exact, în astfel de cazuri?

Ministrul Monica Anisie a mai explicat că părinţii vor trebui să ceară Comisiei Judeţene de Bacalaureat susţinerea examenului în condiţii speciale de către copilul lor. Mai departe, Comisia Judeţeană va face o cerere la Minister, la Comisia Naţională, care o va aproba.

În cazul în care un elev află chiar în ziua examenului că nu poate intra în sală, soluţia va fi să dea examenul de Bac cu subiect de rezervă, după ce examenul din ziua respectivă s-a încheiat, a mai precizat Monica Anisie.