Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la Cluj, că România susţine şi ajută Republica Moldova în parcursul ei european, dar şi Ucraina şi Georgia.

Care au fost declarațiile premierului Ciucă?

Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferințe a declarat faptul că susține eforturile întreprinse de către Republica Moldova în parcursul spre Europa. Acesta a mai adăugat că în același timp susține și parcursul european al Ucrainei, cât și al Georgiei. Cu prilejul respectivei conferințe, Nicolae Ciucă a făcut și un anunț cu privire la un sprijin financiar în valoare de 100 de milioane de euro și referitor și încă o contribuție de 10 milioane pentru ca Republica Moldova să poată să adere la Uniunea Europeană. Acest sprijin financiar este pentru ca Republica Moldova să răspundă cu ușurință cererilor impuse de Uniunea Europeană.

„În întâlnirile pe care le-am avut şi la Bucureşti şi la Chişinău ne-am exprimat susţinerea totală pentru parcursul european al Republicii Moldova, cum de altfel susţinem parcursul european şi al Ucrainei şi Georgiei. Am asigurat un pachet de sprijin financiar de 100 de milioane, de asemenea, am asigurat încă o contribuţie de 10 milioane pentru ca Republica Moldova să poată să facă faţă situaţiei de criză în care se găseşte, iar la nivelul instituţiilor, la nivelul fiecărui minister, asigurăm asistenţa tehnică, astfel încât să poată să răspundă la toate cerinţele impuse de demararea procesului de aderare la UE”, a spus Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, de europarlamentarul Daniel Buda şi de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Joi și Vineri, premierul Nicolae Ciucă a fost prezent în judeţul Cluj. În cadrul acestei vizite, acesta a participat la un dialog local cu cetățenii. Tema din cadrul respectivei discuții a fost „Europa începe în Transilvania: democrație, educație și tineret. Ce urmează după Conferinţa despre Viitorul Europei?”. La acest dialog a fost prezent și președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas. Premierul Nicolae Ciucă tot în cadrul vizitei sale a mai participat şi la conferinţa de lansare a iniţiativei ”Women in Tech’, sub egida Innowave Summit 2022. Pe lângă acestea, el a continuat prin a vizita câteva firme clujene.