“Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance face publică hotărârea Nr. 00840, din data de 21 Februarie 2014, a Consiliului de Stat al Republicii Italia (echivalentul Înaltei Curți de Casație și Justiție – secția contencios administrativ în România) că a fost ANULATĂ decizia Nr. 2988/02.07.2012 a I.S.V.A.P.*,  prin care se interzicea societății dreptul de a subscrie noi polițe de asigurare pe teritoriul Republicii Italia. Astfel că, societatea are dreptul de a încheia noi polițe de asigurare pe teritoriul italian. Judecătorii Instanței Supreme din Italia au constatat că a fost comis un abuz împotriva Societății de Asigurare – Reasiguare City Insurance S.A, îndreptat acum de justiție.”, arată un comunicat al City Insurance.   

 

Erau acuzați de relații cu structuri de tip mafiot

Reprezentanții firmei susțin că prin decizia definitivă și irevocabilă a Instanței Supreme din Republica Italia, sunt desființate în fapt toate suspiciunile privind societatea noastră referitoare la: asocierea cu structuri de tip mafiot, capital social insuficient, datorii neachitate către intermediari și asigurați, neplata taxelor către statul italian, precum și comunicatul de presă al Gărzii Financiare, al regiunii Veneția, din data de 17 aprilie 2012.

Cer prejudicii

Ca urmare a acestei hotărâri, Societatea de Asigurare – Reasiguare City Insurance va utiliza toate mijloacele legale pentru a recupera prejudiciul comercial și reputațional, cu care a avut de a face în toată această perioadă. “Odată cu decizia Instanței Supreme, clară și fără dubiu, orice declarație cu rea-voință și cu tentă negativă la adresa Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance în legătură cu acest subiect, este informație falsă.”, mai spune comunicatul.  

 

City Insurance a fost în 2013 în topul celor mai reclamate societăți de asigurări din România, după cum a arătat Capital, într-o analiză care expune motivele pentru care compania Astra a ajuns în administrare special și explică ce efecte ar putea avea această decizie asupra celorlalți jucători din piață. 
 

Te-ar putea interesa și: