"O declaraţie iresponsabilă a domnului Liviu Dragnea a pus pe jar nu doar membrii Parlamentului, dar şi o serie de alte instituţii de stat angrenate în acel moment în procesul elaborării bugetului pentru 2017.România se împrumută acum mai scump ca acum 2 luni şi nimeni nu răspunde pentru asta. Pentru a elucida acel mister al găurii a fost constituită o comisie care a audiat persoane, a întocmit un raport şi care a avut ca finalitate concluzia că declaraţia dvs. a fost doar o petardă. Nu a fost nicio gaură la buget, a fost doar o petardă pentru a ascunde ceea ce am denumit jaful perfect. O înscenare care include, în opinia mea, falsificarea datelor de cei de la Comisia Naţională de Prognoză, ordonanţele 6 şi 9, ingerinţele la limita legalităţii a Curţii de Conturi, care s-a şi antepronunţat, prin control operativ, şi a culminat cu ordonanţa 13 care a scos populaţia în stradă", a mai spus Cîțu. 

El a adăugat că un fapt "nemaivăzut până acum" este cel potrivit căruia Comisia Naţională de Prognoză a preluat datele din programul PSD, chestiune ilegală. 

"Pentru prima dată în istoria post decembristă a României aţi elaborat şi aprobat un program de legi care vă ajută să nu răspundeţi penal pentru adevărata gaură pe care urmează să o daţi. Declaraţia dvs. a făcut să crească costul împrumuturilor pentru finanţarea deficitului de 24 de miliarde în 2017, deocamdată, cu jumătate de punct procentual, dar doar în două luni. În luna martie, Ministerul de Finanţe a fost nevoit să anuleze două licitaţii, bani de care avea nevoie pentru a finanţa deficitul", a arătat Cîţu. 

AGERPRES