Odată ce mini-vacanța de Paște trece, iubitorii de călătorii se reorganizează pentru celelalte sărbători. În luna aprilie, ca o prelungire a perioadei de Early Booking, încă mai pot prinde reduceri pentru destinațiile în țară și în străinătate.  Așa că, pentru 1 Mai, Rusalii sau 1 Iunie, turiştii se pot orienta atât către staţiunile de pe litoral, cât şi către staţiunile de la munte sau cele balneoclimaterice. 

Potrivit Andreei Morar, Product Manager Accent Travel & Events, pentru Paşte, sunt căutate zonele agroturistice (Maramureş, Bucovina, Mărginimea Sibiului), unde turiştii pot avea parte de o experienţă autentică, românească, cu preparate tradiţionale şi programe speciale. Din datele agențiilor, reiese că prețul mediu pentru un pachet de patru-cinci zile, în aceste locuri, este de 700 de lei.  

„Începând cu luna aprilie, ofertele speciale pentru destinaţiile verii continuă, dar se aplică unui număr redus de hoteluri şi au o valoare a reducerilor mult mai mică. Cu privire la comportamentul turiştilor, din 1 aprilie cererile de vacanţă se concentrează mai mult pe ofertele care mai sunt disponibile pentru sărbători (Sărbătoarea Paştelui, 1 Mai) şi, bineînţeles, pe excursii şi circuite în străinătate“, punctează Dan Dumitru, director de marketing Paralela 45. De altfel, referindu-se tot la destinațiile interne, acesta a spus că în campania Early Booking de anul acesta, pentru sezonul estival 2018, agenţia a înregistrat creşteri de până la 50% pe majoritatea destinaţiilor estivale aflate în portofoliu, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. 

În aprilie, 30% reduceri pentru Antalya

Pentru cei care aleg o destinație externă, foarte multe hoteluri promovează încă oferte pentru cei care cumpără mai multe nopți de cazare.

„Mai avem praguri de Early Booking şi în luna aprilie. Sunt hoteluri în Antalya care au reduceri de 30% până la 30 aprilie“, spune Maria Goicea, director de marketing Cocktail Holidays.

Din vânzările realizate până în acest moment, aceasta a făcut un top al destinaţiilor: Tenerife, Mykonos, Santorini, Rodos, Zakynthos, Kalamata, Creta-Chania, Croaţia şi Antalya. Iar cel mai mic preţ pentru o vacanţă care a fost cumpărată în Early Booking, a fost 597 de euro, pentru două persoane în Corfu. La polul opus, cel mai mare preţ a fost 31.000 de euro, plătit pentru un circuit individual în Japonia, tot pentru două persoane. Pentru sărbătorea de Paşte, Maria Goicea a dat câteva exemple: charter Sharm El Sheikh – de la 604 euro de persoană (şapte nopţi, opt zile); Praga – 424 euro de persoană (trei nopţi, patru zile); Lisabona – 559 euro de persoană (cinci nopţi, şase zile); Atena – 459 euro de persoană (patru nopţi, cinci zile); Istanbul – 299 euro de persoană (trei nopti, patru zile).

 

Reduceri sunt şi pentru Dsineyland Paris. Potrivit datelor Happy Tour, care este turoperator exclusiv în România pentru Dineyland Paris, cei care fac rezervări până pe 25 aprilie, pentru vacanţele până în noiembrie, plătesc cu 25% mai puţin. „O familie cu doi copii va plăti 1.178 de euro pentru trei nopţi de cazare în parc, cu demipensiune inclusă. În ultimele două săptămâni din martie, pentru turişti, sunt disponibile şi oferte speciale pentru city break-uri în majoritatea oraşelor din Europa“, detaliază Daniela Toncu, Head of Leisure Happy Tour.

City Break Istanbul
Transport autocar din Bucureşti şi Cluj, de la 154 euro de persoană, 6 nopți

 

Circuit Israel
Transport avion, cu plecări din Bucureşti şi Iaşi, de la 644 euro de persoană, 6 nopţi

Circuit Roma
Transport avion cu plecare din Bucureşti, de la 587 euro de persoană, 7 nopți

 

Circuit Insulele Azore şi Madeira 
Transport avion, din Bucureşti, de la 1.025 euro de persoană, 9 nopți

Minivacanţe în Bulgaria
Hoteluri de 4 si 5 stele, de la 28 euro de persoană pe noapte, all inclusive