Cele mai scump hotel de Revelion de pe litoral, Iaki, a fost și primul care a vândut toate locurile. În ultimii ani, a devenit din ce în ce mai evidentă tendința unei categorii de turiști români de a-și cumpăra pachete de Revelion în hotelurile de la mare, care includ, în general, trei sau patru nopți de cazare cu demipensiune sau pensiune completă, plus cină festivă în noaptea dintre ani. În acest an, 12 hoteluri au lansat la vânzare, încă din septembrie, pachete de Revelion care includ în jur de 2.500 de locuri în camere, plus cina festivă. Până acum s-au vândut 60% din aceste locuri, iar din estimările Litoralulromanesc.ro, de Revelion se vor caza în hotelurile de la mare în jur de 2.000 de turiști, cu 10% mai mulți decât anul trecut. De altfel, pentru Revelionul 2016/2017, hotelierii de la mare scoseseră pe piață în jur de 2.200 de locuri.

Unele hoteluri sunt deja ocupate 100 %, precum Iaki sau Mirage. Cele mai ieftine camere sunt la hotel Acapulco din Eforie Nord (3*) – 459 de lei pe cameră pentru un pachet de trei nopți cu mic dejun, urmate de hotelurile din Mamaia – Sulina (4*) și On Plonge Junior (4*), unde un pachet de trei nopți cu pensione completă, plus cină festivă de Revelion, costă 978 de lei.

Hotelul Paradisio din Mangalia (3*) vinde pachete de trei noți de Revelion cu demipensiune, plus cină festivă, cu 1.460 de lei de cameră, Vila Coralis din Eforie Nord  – 1.700 de lei, trei nopți, demipensiune, plus masă festivă, Mirage (4*) din Eforie Nord cu 1.870 de lei – pensiune completă și cină festivă, hotel Nayino (4*) din Năvodari – 410 euro/cameră, trei nopți, pensiune completă și cină festivă, și hotel Zenith (4*), Mamaia – 2.299 lei pentru trei nopți de cazare, pensiune completă și masă festivă.

Cel mai nou hotel de cinci stele de pe Litoral, Phoenicia Royal din Năvodari, a scos la vânzare pachete de trei nopți, pensiune completă și cină festivă cu 532 de euro pe cameră. Cele mai scumpe pachete sunt la hotelurile Turquoise (4*) din Venus – 2.725 de lei pentru patru nopți de cazare all inclusive, Vega (5*) Mamaia – 3.060 de lei pe cameră, trei nopți de cazare și cină festivă, Aqvatonic (4*), Eforie Nord – 3.261 de lei pentru patru nopți de cazare cu pensiune complete, masă festivă, terapii si acces la Spa și Iaki (4*) Mamaia – 3.958 de lei pe cameră pentru trei nopți de cazare cu pensiune complete, cină festivă în noaptea de Revelion si acces la Spa.

„În această perioadă turiștii pot face plimbări pe faleza stațiunii Mamaia, în centrul vechi al Constanței sau pe faleza Cazinoului din Constanța. Pot alege să-și petreacă timpul în spa-urile hotelurilor de pe litoral, cu masaje relaxante sau tratamente ce se regăsesc doar pe litoralul românesc. Serile pot fi petrecute în restaurantele hotelurilor care pregătesc spectacole și seri tematice”, a declarat Ștefan Necula, director al portalului Litoralulromanesc.ro.