'După mulţi ani de paşi insuficienţi în direcţia simplificării relaţiei dintre cetăţean şi stat, de azi, plata taxelor şi impozitelor se poate face online, prin ghişeul.ro. În era digitală oamenii nu trebuie să mai consume timp şi nervi pe la ghişee. Acesta a fost scopul măsurilor de debirocratizare şi digitalizare pe care le-am gândit în acest an', a scris premierul Cioloş, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost înrolată, începând de miercuri, în platforma ghiseul.ro, astfel încât plăţile către Fisc se vor putea efectua online, a anunţat miercuri Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Conform sursei citate, contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor şi impozitelor pe care le datorează către ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosinţa bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activităţi agricole.

 

'Totodată, pot fi plătite online contribuţiile pentru asigurări sociale de stat datorate de asiguraţi dar şi de angajatori, cât şi amenzile judiciare', se mai arată în comunicat. AGERPRES