"E un subiect care se reîncălzeşte aşa la fiecare săptămână, cu zero absorbţie (a fondurilor europene – n.r.). Domnul ministru Ghinea a dat explicaţii foarte clare, cu cifre, cu date, cu măsuri care au fost luate", a declarat Cioloş, citat de stiripesurse.ro.

"Noi preluăm o situaţie. Sunt lucruri care nu au fost făcute în 2014-2015, am luat practic de la zero pregătirea ghidurilor beneficiarilor, plus pregătirea acreditării unor programe, dar avem acum lansate programe şi apeluri de proiecte de câteva miliarde de euro. Vom continua până la sfârşitul anului şi vom ajunge la peste 10 miliarde de euro proiecte lansate, care, de la începutul anului viitor, vor începe să fie finanţate, deci vor fi cheltuieli", a mai spus premierul.

El a adăugat că în acest an au fost absorbite 2 miliarde de euro din proiecte pe perioada 2007-2013, "pentru că acelea erau disponibile". 

Citiţi şi:

CE: România a atras 57 mil. euro din fondurile pentru dezvoltarea rurală pe 2014-2020. La fondurile structurale şi politica de coeziune NU EXISTĂ ABSORBŢIE

Ghinea (MFE): Absorbţia fondurilor europene la nivelul UE pentru perioada 2014-2020 este 1,7%; România înregistrează 0,18%

Document oficial al Guvernului: Absorbţie ZERO a fondurilor europene structurale pentru 2014-2020