'Eu sunt conştient de misiunea dificilă pe care o are Guvernul actual, mai ales după o perioadă de tensiuni, într-o perioadă în care aşteptările românilor sunt foarte mari, mai ales de la autorităţile publice, şi vreau să transmit românilor că am înţeles acest mesaj. Avem nevoie doar de timp, n-o să stăm ascunşi, o să comunicăm, dar vrem ca ceea ce vom clădi în acest an, vrem să construim în mod durabil, să nu facem schimbări doar de dragul schimbărilor, să facem astfel ca instituţiile statului, cel puţin cele care se află în subordinea Guvernului, să evolueze pentru un serviciu mai eficient pentru cetăţeni', a spus Cioloş.

El a arătat că Guvernul îşi doreşte să conlucreze şi cu partidele politice din Parlament şi şi-a exprimat că se va vedea şi acolo o evoluţie atât în relaţia cu cetăţenii, cât şi cu Guvernul.

'Vreau să le transmit românilor că voi rămâne cu Guvernul deschis la semnalele care vor veni din partea lor, însă sper să găsim energia asta a contestării într-o energie a construcţiei. Ca să schimbăm România, trebuie să ne schimbăm în primul rând noi, pe noi înşine în bine, eu vă spun sincer, trăiesc fiecare zi ca şi cum ar fi prima zi sau ultima zi la Guvern, pentru că vreau să folosesc energia pe care o am la dispoziţie şi pe care o voi mobiliza în acest an în calitatea pe care o am ca să facem ca lucrurile să evolueze şi la sfârşitul anului 2016 să trăim cu mai multă încredere în noi şi să vedem că sunt lucruri care se pot schimba', a mai afirmat Dacian Cioloş. AGERPRES