Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că preşedintele Klaus Iohannis face „propagandă mincinoasă” în ceea ce priveşte pandemia COVID-19 şi ajustează cifrele „din pix”.

Totodată, el a subliniat faptul că șeful statului are grijă de ”Guvernul său”, pe care îl ede ”cel mai deștept de pe planetă”.

„Propagandă mincinoasă! Asta face Iohannis! Plafonaţi cazurile… pentru că nu testaţi! Ajustaţi cifrele din pix! Chiar credeţi că românii nu au înţeles ce faceţi?! V-au spus-o verde în faţă specialiştii, statisticienii, toţi cei de bună credinţă.

Doar Iohannis continuă să repete ca o flaşnetă electorală că Guvernul său e cel mai bun şi mai deştept de pe planetă”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Întrebare pentru Ludovic Orban

În același timp, Marcel Ciolacu a lansat și o provocare pentru președintele Klaus Iohannis. Acesta este de părere că șeful statului ar trebui să îl întrebe pe Ludovic Orban de ce nu s-a atins niciodată, în România, capacitatea de 50.000 de teste zilnice „cu care se tot laudă” premierul.

El a mai adăugat că românii știu ce se întâmplă și susține că după organizarea alegerilor parlamentare ”toată mizeria va ieși la suprafață”.

„Dar să-l scuturaţi de guler pe Orban şi să-l întrebaţi de ce nu s-a atins niciodată capacitatea de 50.000 de teste zilnice cu care se tot laudă, nu puteţi, domnule Iohannis? Sau să-l întrebaţi de ce românii continuă să se testeze la privat, pe banii lor, pentru că Orban nu e în stare să facă anchetele epidemiologice aşa cum trebuie?!

Degeaba îl acoperiţi. Românii ştiu deja ce faceţi. Alegeri şi apoi – când toată mizeria va ieşi la suprafaţă – închidere. Totală! Eu însă cred că nu vă vor lăsa…”, a mai adăugat Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei