Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu susține că în prezent încă s desfășoară negocieri cu PNL şi UDMR pe programul de guvernare la capitolele Finanţe, proiecţia bugetului pe anul viitor şi Justiţie.

Totodată, întrebat marţi după întâlnirea cu PNL dacă PSD a renunţat la ideea taxării marilor averi, Marcel Ciolacu a afirmat că partidul nu a renunţat la nimic, aşteaptă doar să vadă impactul acestor tipuri de măsuri pentru ca apoi să fie luate deciziile finale.

El a mai precizat că este nevoie de calcule venite din partea lui Dan Vîlceanu în legătură cu impacturile anumitor programe trecute în cursul de marți în revistă. Pe de altă parte, Ciolacu susține că a fost deja finalizată zona de IMM-uri, cu granturi şi cu Start-Up, cu componentă digitală.

La ce acord au ajuns PSD și PNL 

„O să vină şi componentele pe justiţie şi pe modificarea Constituţiei şi o să vină domnul Vîlceanu cu ultimele impacturi calculate pe anumite programe pe care le-am trecut astăzi în revistă. Am finalizat zona de IMM-uri, cu granturi şi cu Start-Up, cu componentă digitală, iar producătorii care vor investi în zona de producţie şi procesare vor avea garanţii de la stat 100%”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a adăugat că în momentul de față există un impact foarte mic la bugetul de stat, însă este nevoie de specialiști care să facă aceste calcule pentru a știi clar ce se întâmplă.

„Capitolul social va fi închis cu certitudine mâine, după ce ni se aduc toate impacturile. Am căutat zonele în care statul nu are suficiente venituri, de exemplu cum sunt redevenţele, s-a scos de la Ministerul de Finanţe impactul şi vedem printr-o lege cum putem reglementa lucrurile, în comparaţie cu celelalte state din Europa.

În momentul acesta, e un impact foarte mic la bugetul de stat ca venit. Vorbim principii, de obicei nu sunt economist şi cred că cei de la Ministerul de Finanţe şi specialiştii sunt mai îndreptăţiţi să facă aceste calcule. Vrem să vedem ce redevenţe şi care sunt legile în toată Europa şi să le adaptăm şi în România”, a explicat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD a renunţat la suprataxarea celor cu averi mari, liderul social-democraţilor a răspuns că social democrații nu renunță la nimic ci doar caută soluții.

„Nu a renunţat nimeni la nimic. Aşteptăm toate impacturile şi pe urmă luăm deciziile finale. Avem mai multe variante şi, când va fi finalizat, o să vi-l prezentăm”, a spus acesta.