După ședința Comitetului Executiv al PSD, prim-ministrul Viorica Dăncilă a oferit presei detalii interesante în legătură cu deciziile luate de social-democrați.

Premierul României anunță că noul președinte al PSD va fi ales în cadrul Congresului din 29 iunie. Aceasta susține că alegerile au ca scop legitimitatea de care noua echipă de conducere va avea nevoie, pentru a-și asuma rezultatul de la alegerile prezidențiale. Cu privire la candidatul pe care social-democrații îl vor trimite în bătălie împotriva lui Iohannis, Dăncilă susține că acesta va fi ales în toamnă, după finalizarea măsurătorilor sociologice.

„Trebuie să reglăm foarte multe lucruri: în primul rând trebuie să dăm legitimitate conducerii să își asume rezultatul la alegerile prezidențiale. Acest Congres va fi unul premergător acelui Congres în cadrul căruia se va alege candidatul la prezidențiale,” a anunțat Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul României comentează și demisia lui Paul Stănescu din conducerea PSD, susținând că a încercat să-l întoarcă pe acesta din drum.

”Într-un partid este normal să nu avem același punct de vedere. Faptul că Paul Stănescu și-a dat demisia mie îmi pare rău, am încercat să-l conving să nu facă acest lucru, dar mi-a spus că este din motive personale. Nu regret absolut deloc să i-am adus aproape de partid,” a susținut Dăncilă.