Pe locul secund se situează nepoţii lui Karl Albrecht, Berthold şi Theo Albrecht, care îşi împart o avere de 16 miliarde de euro. Familia Aldi este celebră în Germania pentru marea sa discreţie, membrii familiei apărând rareori în public.

Dieter Schwarz, proprietarului lanţului concurent de magazine de tip discount Lidl, se situează pe poziţia atreia cu o avere de 11,5 miliarde de euro.

În schimb, familia cea mai bogată din Germania este familia Brenninkmeijer, care a făcut avere cu lanţul de magazine de îmbrăcăminte C&A, cu un patrimoniu de 22 de miliarde de euro. Urmează familia Henkel (nouă miliarde de euro), care a fondat grupul eponim specializat în cosmetice şi detergenţi (Schwarzkopf, Persil, etc) şi familia Haniel (opt miliarde de euro), acţionarul majoritar la grupul de distribuţie Metro.

"Manager Magazin" a precizat că la realizarea clasamentului său a luat în calcul "familiile" în sens larg, care uneori reunesc sute de persoane care împart un patrimoniu.

Publicaţia menţionată precizează că în pofida crizei, averea combinată a celor mai bogaţii 100 de oameni din Germania a crescut în ultimele 12 luni cu 6,5% până la 307,35 miliarde euro de la 287,35 miliarde euro anul trecut. Cu toate acestea, suma este în continuare mai mică faţă de recordul absolut de 324,6 miliarde euro înregistrat în anul 2008.
Sursa: Agerpres