În foarte scurt timp, Liviu Dragnea trebuie să anunțe lista PSD pentru Bruxelles. Până acum, potrivit unor surse politice, social-democrații ar avea pe listă nume precum Rovana Plumb, Claudiu Manda, Dan Nica, Victor Boştinaru şi Ioan Mircea Paşcu. Despre Claudiu Manda s-a spus că va fi pus pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare în schimbul renunţării Liei Olguţa Vasilescu la viitorul post de ministru al Dezvoltării.

La PNL, lucrurile sunt mai complicate. Ludovic Orban nu are încă lista cu nume pentru Bruxelles gata. El a dat vina pe candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European, însă ultimele informații indică faptul că liberalii au o mare problemă în a găsi un candidat puternic care să ridice lista. Ei au sperat să-l convingă pe realizatorul de la Realitatea TV, Rareş Bogdan să plece la Bruxelles, însă acesta a refuzat oferta. În paralel, Crin Antonescu a dus o luptă puternică ca să prindă un loc eligibil, însă Ludovic Orban s-a opus vehement. Potrivit unor surse din PNL, pe lista pentru Parlamentul European sunt vehiculaţi Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Cristian Buşoi, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă şi Dan Motreanu. PNL mizează pe obținerea a 10 locuri eligibile în PE.

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu ar fi ajuns și el înr-un punct final cu listele pentru PE. Astfel, potrivit informațiilor furnizate de jurnalistul Radu Tudor, pe lista ALDE pentru Bruxelles ar mai candida pentru încă un mandat actualii europarlamentari Norica Nicolai și  Renate Weber. Un post la Bruxelles țintește și fostul președinte al Autoritatea Electorală Permanentă, Daniel Barbu dar și fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Victor Ponta a făcut și el cu anunț cu privire la subiectul alegerilor. El a spus cum vor sta lucrurile la Pro-România. “Voi fi pe primul loc, pentru că, în continuare avem această problemă de transferare a notorietății. Încă în țară oamenii știu că sunt la PSD, și atunci voi fi pe primul loc și rămân în Parlamentul României. Corina Crețu va fi pe locul doi, practic, locul unu din cei care merg la Parlamentul European” a declarat fostul prim-ministru.

În ceea ce privește partidul lui Dacian Cioloș, acesta a anunțat că el va fi cel care va deschide lista comună a USR-PLUS pentru europarlamentare.

Dacian Ciolos a declarat  că solicitarea ca el să fie pe primul loc pe lista comună a USR-PLUS  a venit de la formațiunea condusă de Dan Barna.  Pe locurile următoare figurează Cristian Ghinea (USR) Dragoş Pîslaru (PLUS), Clotilde Armand (USR).