Ludovic Orban a declarat că UDMR nu a pus condiții dar au existat discuții pe anumite domenii cărora Uniunea Democrată a Maghiarilor din România le acordă o atenție specială. Premierul desemnat a menționat că discuțiile au făcut referire și la rectificarea bugetară și structura unui viitor buget, unde și UDMR are puncte de vedere similare, în principal în ceea ce privește investițiile.

Orban a evitat să spună despre ce ministere este interesat UDMR.

„Atâta timp cât președintele UDMR nu v-a spus, nu o să vă spun nici eu”, a spus Ludovic Orban, care a adăgat că au existat consultări în ceea ce privește lista de posibili miniștri.

Legat de ministerul Finanțelor și cine ar putea să-i ia locul lui Eugen Teodorovici, în contextul prezenței la discuții a lui Florin Cîțu, liderul PNL a spus că nu va face public vreun nume până la finalizarea negocierilor.

„Nu voi face public numele, decât în momentul în care vom finaliza negocierile, vom ști foarte clar, care este structura politică a Guvernului și după ce vom decide candidații Partidului Național Liberal în forurile statutare.”