Mugur Isărescu (72 de ani), guvernatorul Băncii Naţionale, este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute personalităţi din România actuală.

Cine este soţia lui Mugur Isărescu?

Guvernatorul BNR este însă o persoană discretă atunci când vine vorba despre propria familie şi puţine lucruri se ştiu despre soţia sa.

Elena Isărescu este căsătorită cu Mugur Isărescu din anul 1975, iar relaţia dintre ei a rămas extrem de puternică şi acum, după 46 de ani de la momentul în care au păşit împreună în faţa altarului.

Cei doi au împreună doi copii, Costin şi Lăcrămioara, iar aceştia le-au dat părinţilor toate motivele să fie mândri de ei. Costin se ocupă de afacerea cu vinuri a familiei Isărescu, iar Lăcrămioara este şefa programului IBM pentru Europa de Sud-Est.

În rarele ei apariţii publice, Elena Isărescu a povestit cât de important este pentru ea şi pentru soţul său faptul că au acum doi copii mari, realizaţi, iar asta este cea mai mare bucurie pe care o pot trăi ca părinţi.

Ritualul secret al familiei Isărescu

Sursă: Agerpres
Sursă: Agerpres

De-a lungul timpului, au apărut şi detalii despre viaţa de cuplu a lui Mugur şi Elena Isărescu. Într-o ediţie mai veche a unei emisiuni difuzate de PRO TV, cunoscutul cafegiu Gheorghe Florescu povestea despre un adevărat ritual al celor doi.

Mugur Isărescu vine şi cumpără din magazinul său un anumit tip de cafea, a mărturisit Florescu, iar apoi se ocupă personal să-i facă soţiei sale cafeaua şi să i-o servească.

Gheorghe Florescu chiar a povestit că guvernatorul BNR îi serveşte şi acum cafeaua soţiei sale, la pat, în fiecare dimineaţă.

Ce pensie primeşte soţia guvernatorului BNR?

Cât despre veniturile Elena Isărescu, din declaraţiile de avere şi de interese depuse de soţul său în iunie 2021, ce se regăsesc pe site-ul oficial al BNR, putem vedea că doamna a încasat o pensie de 12.872 de lei, ceea ce înseamnă aproape 1.100 de lei lunar.

Elena Isărescu mai are trecut, în dreptul numelui său, şi venituri din activităţi agricole în valoare de 6.000 de lei, dar şi dividende de 220 de lei de la SC CRH Ciment SA, fostă Lafarge.

Soţia lui Mugur Isărescu mai este şi acţionară la SC Măr SRL, la fel ca şi soţul şi copiii săi.