Lia Olguţa Vasilescu oferă o explicaţie halucinantă pentru întârzierea lucrărilor de pe drumul expres Piteşti – Craiova: de vină ar fi fermierii care au solicitat amânarea expropierii terenurilor pentru a recolta culturile de rapiță, orz și grâu, culturi pentru care fermierii au luat subvenții APIA din fonduri europene.

„Aici vreau să vă spun unde ne-am blocat. Vă mai amintiți povestea, urșii, broasca, liliecii, ș.a.m.d. Toate nebuniile astea care se întâmplă în România. Ei bine către CNAIR și DRADP Craiova se face o adresă de către primarii care au localitățile și terenurile pe aceste două tronsoane. Și vă citesc una dintre ele «având în vedere solicitarea fermierilor de pe culoarul de expropiere care administrează terenul sau dețin terenul și faptul că la această dată nu au fost recoltate culturile de orz, rapiță, grâu, solicităm să aveți în vedere amânarea începerii lucrărilor la drumul expres Pitești-Craiova până la finalizarea activității de recoltare. Menționăm că nu s-a avut în vedere despăgubirea financiară a culturilor existente. Menționăm faptul că terenurile cultivate de fermieri au fost declarate la APIA pentru subvenție, fiind supuse procedurii de verificare până la recoltare»”, a declarat vicepreşedintele PSD pentru Antena 3.

Lia Olguţa Vasilescu recunoaşte însă că situaţia în care sunt fermierii este una delicată: „Deci intră în penal fermierii la ora actuală dacă nu își recoltează aceste câmpuri pentru că au luat banii de subvenție de la APIA, din fonduri europene, intră în penal cine semnează la ora actuală să se treacă peste aceste terenuri pentru care nu există despăgubire pentru recoltă. […] Eu vă garantez că în perioada următoare va începe construcția drumului expres pentru că trebuie să o rezolvăm odată cu chestiunea asta.”