Al Brooks a devenit trader profesionist în urmă cu 26 de ani, când a renunţat la cariera sa de medic oftalmolog, optând pentru trading. Alături de trading, Al Brooks realizează analize tehnice pentru anumite publicaţii de investiţii (între care Futures Magazine), susţine prezentări de profil şi scrie cărţi despre strategia de bază pe care o foloseşte în trading. "În ultimii ani, tradingul a crescut în popularitate în România, având un parcurs firesc şi previzibil. Majoritatea persoanelor investesc pentru a realiza venituri suplimentare, fiind încă puţini cei care se gândesc să facă din trading o profesie. Însă, indiferent care este scopul pentru care o persoană tranzacționează, este foarte important ca fiecare să îşi găsească stilul şi metoda care i se potrivesc, iar aici se încadrează foarte bine seria de webinarii susţinute de Al Brooks", a arătat Silviu Pojar, Sales Manager Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding.

Al Brooks este specializat în analiza acţiunii preţurilor diferitelor instrumente financiare, astfel încât webinariile sale se vor referi în principal la strategiile inovative bazate pe mișcarea prețurilor ("Price Action"); Brooks arată că investiţia pe pieţele financiare poate avea succes atunci când există disciplină, strategiile sunt respectate, iar emoţiile sunt bine gestionate. "Al Brooks prezintă modul său de abordare a tradingului într-o manieră simplă, accesibilă atât începătorilor, cât şi celor cu experienţă", a precizat Silviu Pojar. Oricine poate participa la primele webinarii; în prima prezentare, Brooks aduce în mod treptat la cunoştinţa investitorilor metodele sale de tranzacţionare, arată ce funcţionează pe pieţele financiare şi cum investesc profesioniştii, abordează ciclurile pieţelor financiare, durata tradingului, prezintă semnalele de deschidere a unor poziţii de trading etc. Al doilea webinar continuă prezentarea regulilor de bază şi a conceptelor simple ale strategiei folosite de Al Brooks, tratând managementul banilor, psihologia pieţelor, matematica tradingului, riscul iniţial şi riscul actual, marcarea profitului, strategia opririi pierderii etc.  Ultimele trei webinarii trateaza strategii din ce in ce mai complexe: Al Brooks abordează trendurile, tranzacţionarea întoarcerilor de preţ şi, respectiv, tranzacţionarea pe mişcările laterale ale pieţei. "Webinariile 3, 4 si 5 sunt mai sofisticate si se adresează publicului Noble Securities care deja tranzacționează sau începe să tranzacționeze. Metodele lui Al Brooks reprezintă o opțiune, o strategie pe care investitorii pot să o aplice în cazul în care  vor considera că li se potriveşte", a arătat Silviu Pojar.

Cele 5 webinarii vor fi prezentate în România în datele de 25 aprilie, 9 şi 23 mai, 6 şi, respectiv, 13 iunie. Fiecare webinar va avea o durată de aproximativ 90 de minute, iar înscrierile se realizeaza pe website-ul casei de brokeraj.