Whisky-ul este, de când lumea, cel mai popular ingredient pentru cocktailuri. În meniul oricărui bar respectabil mai mult de o treime dintre rețete sunt închinate acestei băuturi. Prin urmare, este foarte dificil să creezi o listă scurtă de cocktailuri cu whisky fără să omiți măcar una dintre rețetele devenite deja clasice. De aceea, vă propun de această dată o listă de cocktailuri mai puțin cunoscute. Combinații de arome hibernale, asociate într-un mod inedit cu celebra tărie, pe care le puteți reproduce ușor acasă, însă le veți găsi mai rar în meniul vreunui bar din România. 

Venetian Coffee. Amestecați într-o cană de sticlă termorezistentă două măsuri de cafea espresso fierbinte, o măsură de bourbon, o jumătate de măsură de Amaro Montenegro și o jumătate de măsură de Kahlua.  Puteți adăuga la sfârșit, după gust, un pic de sirop (orice fel de îndulcitor) și o boabă sau două de cardamon verde. Puteți strecura apoi amestecul într-un pahar de martini și să-l decorați cu o frunză de mentă.

Hot Chocolate Menta. În același ton, puteți amesteca într-o cană termorezistentă patru măsuri de ciocolată caldă (făcută cu cacao pudră și lapte), o măsură de Brancamenta, o măsură de bourbon și un vârf de linguriță de piper cayenne. Apoi puteți decora amestecul cu o două-trei frunze de mentă

Winter Seaside. Amestecați într-un shaker plin pe jumătate cu gheață două măsuri de scotch cu gust ceva mai pronunțat de turbă (Laphroaig de ex), o măsură de gin olandez și patru măsuri de suc de merișoare. Apoi striviți cu muddlerul o crenguță de rozmarin într-un pahar mediu de bar, turnați amestecul peste și decorați apoi cu coajă de portocală și o crenguță de rozmarin.

Bitter Candied Apple. Într-un vas pe foc amestecați 200 de ml de cidru de mere și o jumătate de măsură de suc de lămăie. După ce a început să fiarbă, stingeți focul și amestecați în același vas și o măsură și jumătate de bourbon sau Jack Daniels și o jumătate de măsură de Licor 43. Apoi turnați acest amestec într-o cană de sticlă termorezistentă și adăugați doi-trei stropi de bitter și o felie de lămâie drept décor.

Texas Bourbon Punch. Într-un bol amestecați două căni și jumătate de bourbon, o jumătate de măsură de bitter, patru căni de suc de grepfruit roz, o treime de cană de sirop de mentă și o mână de mentă proaspătă. Lăsați amestecul la frigider peste noapte și apoi adăugați gheață și apă minerală (după gust) înainte de a servi punchul. Puteți decora și paharele pentru punch cu frunze de mentă.

 

Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www. theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: Theliquorstore.