România este la un pas de implozie. Economia este pe butucu, iar cifrele sunt de-a deptul îngrozitoare. O spune șeful Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, care a dezvăluit câți bani pierde România în economia subterană.

Acesta a explicat că avem o prea mare parte a economiei nefiscalizată. În special, în mediul rural, unde nu se pot impune taxe micilor producători care abia supraviețuiesc.

„Economia subterană este la noi, în continuare, între 23-26% din PIB. Dar lucrurile sunt mult mai complicate. Economia subterană nu înseamnă numai ilegalități. Înseamnă și țăranii care a căror activitate nu este fiscalizată. La colectarea TVA, și este un lucru de notorietate, suntem ultimii. Bulgarii stau mult mai bine. Coeficientul necolectat este de 30%. Există evaziune fiscală, există evitarea plății. Aici este importanță digitalizarea”, a precizat Daniel Dăianu, la Realitatea Tv, în emisiunea „Legile Puterii”.

”Nu sunt numai bani negri și pe care nu-i colectăm. Avem o mare parte din economie care nu este fiscalizată. Aici nu poți să intri cu tancurile peste oameni și să fii un vehicul care să intre într-o comună care să zică: Oameni buni, de mâine plătiți taxe… când oamenii abia abia reușesc să-și plaseze marfa”, a concluzionat Dăianu.