În luna octombrie 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 0,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,7%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a urcat, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,1% fiecare.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul – cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie brută, în intervalul 1 ianuarie – 31 octombrie 2015, comparativ cu perioada similară din 2014, a înregistrat o creştere cu 7,4% datorită majorării vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun -17,1%, comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate – 5,8% şi vânzărilor de produse nealimentare – 0,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul – cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele zece luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2014, a înregistrat o creştere cu 6,9%, datorită majorării vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun – 16,3%, comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate – 5,7% şi vânzărilor de produse nealimentare – 1,1%.

În octombrie 2015, comparativ cu septembrie 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul – cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 0,4%, ca urmare a majorării comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate – 6,2%. Scăderi au înregistrat vânzările de produse nealimentare – cu 2,3% şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun – cu 0,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul – cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2015, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,7%, ca urmare a majorării comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate – cu 5,1% şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun – cu 0,4%. Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,5%.

În octombrie 2015, raportat la octombrie 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul – cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie brută, a înregistrat o creştere cu 11,1% ca urmare a majorărilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun – cu 23,8%, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate – cu 8,6% şi la vânzările de produse nealimentare – cu 3,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul – cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2015, comparativ cu luna octombrie 2014, a înregistrat o creştere cu 11,1% ca urmare a majorărilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun – cu 25,1%, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate – cu 11,3% şi la vânzările de produse nealimentare – cu 3,9%. AGERPRES