Cifra de afaceri din industrie, în februarie anul acesta, față de ianuarie, a crescut pe total datorită activităţii consemnate în industria prelucrătoare (+2,7%). Altfel, în industria extractivă s-a înregistrat o scădere cu 6,3% a afacerilor. Pe marile grupe industriale, creşteri s-au înregistrat în industria energetică (+9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,8%), industria bunurilor de capital (+4,9%) şi industria bunurilor intermediare (+0,4%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 1,7%.

Sin datele INS mai reiese că cifra de afaceri din industrie, în luna februarie 2015, faţă de luna februarie 2014, a scăzut în ansamblu cu 1%, din cauza scăderilor din industria extractivă (-2,7%) şi industria prelucrătoare (-0,9%).

Raportat la marile grupe industriale, datele INS arată că s-au înregistrat scăderi în: industria energetică (-22,7%) şi industria bunurilor de uz curent (-0,8%). Creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,7%), industria bunurilor de capital (+4%) şi industria bunurilor intermediare (+0,1%).

La nivelul primelor două luni din acest an, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 2,2%, faţă de perioada similară din anul 2014, datorită majorării afacerilor din industria prelucrătoare (+2,2%) şi din industria extractivă (+1,8%). Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (+7,5%), industria bunurilor intermediare (+5,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,6%) şi industria bunurilor de uz curent (+1,1%).