Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut comparativ cu decembrie 2013 ca serie brută cu 9,1% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%.

Raportat la ianuarie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în ianuarie 2014, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, atât ca serie brută, cu 8,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,7%.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 29,4% din cauza scăderilor înregistrate la: comerţul cu autovehicule (37,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (24,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (14,4%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (8,9%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna ianuarie 2014, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 9,1% pe fondul scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (15,1%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (14,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (7,2%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (3,5%). Activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au înregistrat o creştere cu 6,2%.

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2014 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,9%.

În ianuarie 2014 comparativ cu ianuarie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o scădere cu 6,2% din cauza scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (6,7%), comerţul cu autovehicule (6,3%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (4,3%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a înregistrat o creştere cu 13,3%, în perioada de referinţă.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2014, a înregistrat pe total o scădere cu 6,2% faţă de luna ianuarie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în ianuarie 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 8,8% mai mare comparativ cu ianuarie 2013, provenită în principal de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+50,4%), hoteluri şi restaurante (+12,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+3%).

Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative, cu 3,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în ianuarie 2014, a crescut cu 7,7%, comparativ cu ianuarie 2013. AGERPRES