Evoluţia din iunie, raportată la mai, a avut la bază creşterea industriei prelucrătoare (+7,5%). Pe de altă parte, însă, industria extractivă a scăzut cu 0,8%.

'Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în toate sectoarele: industria bunurilor de uz curent (+10,4%), industria bunurilor de capital (+9,5%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,2%), industria energetică (+4,3%) şi industria bunurilor intermediare (+4,2%)', se menţionează în comunicat.

Cifra de afaceri din industrie, în luna iunie 2015, faţă de luna iunie 2014, a avansat ca urmare a creşterilor din industria prelucrătoare (+7,1%), care a compensat scăderea de 8,3% din industria extractivă. 'Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+12,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8,1%), industria bunurilor intermediare (+7,6%) şi industria bunurilor de uz curent (+5,7%). Industria energetică a scăzut cu 15,4%', se subliniază în comunicat.

În semestrul I 2015, comparativ cu semestrul I 2014, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut, în termeni nominali, cu 1,9%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+2%). Pe de altă parte, industria extractivă a scăzut cu 0,9%. Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5%), industria bunurilor intermediare (+4,6%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,5%). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-21,5%), se subliniază în comunicat. AGERPRES