MedLife, centru medical privat cu capital integral romanesc, a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de sase milioane dolari, in crestere cu 63% fata de anul anterior, se arata intr-un comunicat al companiei. In cursul anului trecut s-au investit trei milioane dolari in tehnologie medicala de ultima generatie pentru sectiile de oftalmologie, dermatologie, chirurgie, ecografie, neurologie, cardiologie, laborator etc, toate fiind reunite in Hyperclinica MedLife.

„Romanii isi doresc sa beneficieze de servicii medicale de cea mai inalta calitate. Intrand in Hyperclinica MedLife pacientii isi pot efectua toate analizele si investigatiile necesare intr-o singura zi”, a declarat Mihail Marcu, director general al companiei.

Numarul abonatilor MedLife a crescut cu 77% in 2005 fata de anul anterior, ajungand la 62.000 de persoane. Cele mai solicitate servicii sunt pediatrie, ecografie, ginecologie, dermatologie, oftalmologie, medicină interna si ORL.

Accesul la serviciile medicale oferite de clinica MedLife se face fie prin intermediul abonamentelor contractate de companii pentru angajatii lor, fie individual prin contactarea directa a clinicii.

Anul trecut, MedLife a demarat in Bucuresti constructia celui mai mare spital privat din Romania: Memorial Hospital. Cu o suprafata de 10.000 metri patrati, acesta va fi inaugurat in 2006 si va avea o capacitate maxima de 223 de paturi, bloc operator complet de cinci săli de operatii si trei sali de mica chirurgie, bloc de imagistica. De asemenea compania intentioneaza sa deschida in acest an clinici in Constanta si Timisoara. Fiecare va avea 20 de cabinete medicale, dotare pentru imagistica, doua sali de chirurgie si 20 de rezerve de spital a cate doua paturi fiecare, precum si cate un laborator de analize de chimie, hematologie, imunologie si bacteriologie.

MedLife opereaza 12 centre medicale in Bucuresti, centrul de referinta fiind Hyperclinica cu peste 3.600 metri patrati si 40 de cabinete medicale. Personalul medical este format din 60 de medici specialisti permanenti si alti 45 de medici colaboratori.

Sursa: Capital, 01 martie 2006