Ţintele acestor atacuri vor fi determinate în funcţie de informaţiile referitoare la activităţile suspecte, precum imagini care prezintă persoane descărcând explozivi sau care se strâng în locaţii cunoscute ca fiind folosite de reţeaua Al-Qaida, menţionează ziarul.

Dacă administraţia Barack Obama ar autoriza Agenţia Centrală de Informaţii să lanseze astfel de atacuri, există riscul unei escaladări a activităţilor americane deja importante în Yemen, notează sursa citată. În ultimele patru luni, cel puţin opt lovituri aeriene au fost efectuate de SUA în Yemen, subliniază Washington Post. Aceste operaţiuni au vizat elemente ale Al-Qaida, din ce în ce mai active în ţară.

Administraţia Obama a încercat să limiteze aceste operaţiuni derulate prin intermediul dronelor pentru a evita să fie aruncată într-un conflict regional şi riscând, de asemenea, să încurajeze activişti locali să adere la reţeaua Al-Qaida, scrie publicaţia.

"Intenţia este de a realiza în continuare operaţiuni foarte precise şi de a viza doar persoanele care au interes direct în atacuri împotriva Statelor Unite", a declarat un oficial al administraţiei Obama sub rezerva anonimatului, citat de cotidian.

Cu toate acestea, uneori civili sunt ucişi în aceste atacuri. De asemenea, o dronă a ucis accidental în 2011 fiul adolescent al imamului radical al Al-Qaida, Anwar Al-Aulaqi, deşi nu a fost niciodată acuzat de activităţi teroriste.

Responsabili americani susţin că un număr mai mare de atacuri cu drone s-ar solda cu şi mai multe victime nevinovate. CIA aşteaptă pentru propunerea sa o decizie a Consiliului de Securitate naţională, potrivit responsabililor americani citaţi de cotidian. Agenţia Centrală de Informaţii foloseşte drone în Yemen de anul trecut. Acestea sunt lansate de la o bază secretă situată în Peninsula Arabică, scrie Washington Post.