Vanzarile tot mai scazute de pe piata auto din SUA a determinat Chrysler LLC sa anunte inchiderea unei fabrici din St. Louis cat si micsorarea productiei in alta uzina.

Oficialii companiei au declarat ca vor inchide fabrica producatoare de minivan-uri din St. Louis pe 31 octombrie. In acelasi timp, in fabrica de pickup-uri din St. Louis North va fi redus numarul turelor de la trei la una, incepand din 2 septembrie.

Inchiderea uzinei de minivan-uri va duce la concedierea a 1.500 de persoane. De asemnea, compania nu a anuntat daca reducerea productiei din fabrica de pickup-uri va fi permanenta si daca cei 900 de angajati vor fi rechemati.

Prsedintele Chrysler, Tom LaSorda, a anuntat ca nu intentioneaza sa redeschida fabrica de minivan-uri. El apreciaza ca fabrica din Windsor, Ontario, acopera cererea pentru acest tip de autoturisme.

LaSorda a negat de asemenea zvonurile conform carora detinatorul Chrysler, Cerberus Capital Management LP, are in plan sa vanda compania.

In luna mai Chrysler a inregistrat o scadere de 25% a vanzarilor fata de perioada similara a anului 2007, pe fondul unei scaderi a pietei auto de 11%. In primele cinci luni ale anului vanzarile companiei au scazut cu 19%.

Sursa: AP