În medie, aceștia plătesc 300 de euro pentru un pachet, printre cele mai solicitate destinații de anul acesta fiind Sicilia, Coasta de Azur și Toscana. Cel puțin așa arată datele oferite de Christian Tour. De exemplu, potrivit reprezentanților companiei, pentru pachetul Senior Voyage, în ultimii cinci ani, au optat peste 45.000 de turiști.

Seniorii români călătoresc rareori singuri – preferă să plece în vacanță fie în cuplu, fie în grup. Circa 30% dintre ei vin cu însoțitori (copii, nepoți sau prieteni) care nu au încă 55 de ani, vârsta la care turiștii se pot înscrie în programul Senior Voyage. De foarte multe ori, își fac prieteni în aceste vacanțe și, împreună cu aceștia, pleacă în noi destinații. Sunt, totodată, foarte dependenți de ghizi, pentru că puțini dintre ei vorbesc fluent alte limbi, și foarte sensibili la „calitatea” lor umană: e important ca aceștia să fie foarte atenți cu ei și să le ofere cât mai multe informații despre destinație. Cei mai mulți sunt activi și aleg toate excursiile opționale.

Din datele Christian Tour mai reiese că 85 % dintre ei provin din mediul urban. Procentul de femei și bărbați este echilibrat. În medie, seniorii cheltuiesc 430 – 450 euro pe o vacanță, cifră constantă în ultimii cinci ani, iar aproximativ 60% dintre ei sunt sprijiniți financiar de copii sau nepoți când vine vorba de sejururi. Foarte mulți primesc cadou pachete turistice Senior Voyage de la copiii plecați în străinătate. „În toți acești ani, ne-am diversificat foarte mult oferta și ne-am adaptat cât mai bine profilului lor, am instruit ghizi care să le acorde toată atenția necesară, am inclus cât mai multe excursii opționale pe teme culturale. Rezultatele sunt vizibile – din 2010 încoace, numărul turiștilor pe programul Senior Voyage a crescut cu aproape 400%. Mai mult, în primele 6 luni ale anului 2015, numărul lor s-a dublat față de anul trecut”, declară Marius Pandel, CEO Christian Tour. În ce privește confortul, seniorii își doresc transport cu avionul și cazare la hoteluri de 4 stele, fiind foarte atenți la detalii.

De asemenea, preferințele seniorilor în materie de destinații rămân și ele constante, cu Sicilia pe primul loc în top, urmată de Costa del Sol, Napoli-Sorrento, Coasta de Azur, Portugalia, Toscana. O creștere spectaculoasă de la un sezon la altul, de 200%, înregistrează cererile pentru destinaţii exotice precum Dubai, croaziere pe Marea Mediterană sau Croaziera Emiratele Arabe Unite-Dubai. Totodată, numărul celor care au ales o vacanţă Senior Voyage în România s-a dublat în 2015. Programele pentru România includ vacanțe în Maramureș și Moldova, Dobrogea, Delta Dunării, Transilvania, Oltenia și Banat-Clisura Dunării.

Noutăţile Senior Voyage sunt pachetele pentru Țara Bascilor (de la 395 euro), Egipt (de la 295 euro) şi Veneția (de la 295 euro). Tarifele pachetelor oscilează între 295 şi 395 euro/persoană la majoritatea programelor și toate includ bilet de avion, cazare timp de şapte nopți, transfer aeroport-hotel-aeroport, demipensiune şi ghid însoțitor vorbitor de limbă română.