Preşedintele Senatului, mai mulţi miniştri, preşedinţi de agenţii şi procurorul şef al DNA figurează pe lista celor 207 de beneficiari de locuinţe închiriate de la RA-APPS, situaţia regăsindu-se într-un răspuns transmis de SGG la o interpelare a deputatului PNL Relu Fenechiu.

Fenechiu a depus în iunie, la Camera Deputaţilor, o interpelare adresată premierului Emil Boc, prin care îi solicita o informare asupra cheltuielilor efectuate din bugetul de stat pentru cazarea în locuinţe de protocol şi de serviciu a persoanelor care ocupă demnităţi publice sau pentru angajaţii instituţilor publice din România.

Prin aceeaşi interpelare, deputatul Relu Fenechiu a cerut şi comunicarea tuturor angajaţilor Guvernului care beneficiază de locuinţe închiriate de la RA-APPS, funcţiile ocupate de aceştia, contravaloarea chiriei pe care aceştia o plătesc, precum şi suprafaţa locuinţei ocupate, pentru fiecare angajat în parte.

În luna august, Secretariatul General al Guvernului a transmis răspunsul scris al Guvernului la interpelarea formulată.

preşedintele Senatului Mircea Geoană beneficiază de o locuinţă cu suprafaţă utilă de 246,34 metri pătraţi, cuantumul chiriei fiind de 689,41 de lei, aproximativ 160 de euro.

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi beneficiază, contra unei chirii de 1.968,32 lei, de un imobil cu suprafaţa utilă de 239,75 metri pătraţi.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale Gabriel Sandu beneficia, pentru suma de 1872,92 de lei, de o locuinţă cu suprafaţa utilă de 181,15 metri pătraţi.

De asemenea, beneficiază de un imobil de la RA-APPS ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, contra unei chirii lunare de 1810,26 lei pentru un imobil în suprafaţă de 209,11 de metri pătraţi.

Ministrul Sănătăţii Cseke Attila, la rândul său, are o chirie de 1092,23 lei pentru un imobil cu suprafaţa utilă de 163,10 metri pătraţi.

În preambulul listei se precizează că, “în conformitate cu prevederile legale, indiferent de valoarea chiriei şi a cheltuielilor de întreţinere, suma forfetară care se achită pe un an de zile pentru angajaţii, alţii decât cei la nivel de miniştri care au o valoare identică cu parlamentarii, sunt în valoare de 18.600, deci în medie aproximativ 1.550 lei/lună, diferenţa fiind suportată de fiecare titular în parte de locuinţă”.

DETALII:
Vezi aici lista completă cu chiriaşii RA-APPS.

SURSA: evz.ro