Potrivit edilului Craiovei, cartierul va fi ridicat într-un timp foarte scurt, iar preţul unei locuinţe va fi sub 30.000 de euro.

‘Anul viitor, pe 9 martie, va începe construcţia cartierului de locuinţe pentru tineri. Nu am vrut să facem publică această nouă acţiune până când nu am avut siguranţa că totul este pus la punct. Cartierul va fi construit de către chinezi. Asta înseamnă că se va întâmpla foarte repede şi va fi finanţat tot de ei. Preţul apartamentelor va fi sub 30 de mii de euro, între 22.000 şi 30.000 de euro’, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, într-un comunicat citat de Agerpres.

România nu este singura țară europeană în care chinezii vor să construiască locuințe pentru tineri.
Recent, Bloomberg a anunțat că dezvoltatorul chinez Beijing Construction Engineering Group Co. a format o companie mixtă cu grupul britanic Manchester Airports pentru construcţia unui cartier de afaceri pe 61 de hectare în Manchester, proiect cu o valoare estimată la 800 milioane de lire sterline (942 milioane euro). Proiectul a fost denumit Airport City, va crea 16.000 de locuri de muncă şi va ţinti statutul de centru internaţional de afaceri. Zona va fi administrată de Argent LLP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari şi manageri de active din Marea Britanie.

Dezvoltatorii chinezi se extind agresiv în străinătate, în contextul măsurilor adoptate de guvernul de la Beijing pentru a preveni o supraîncălzire a pieţei rezidenţiale. Holdingul chinez ABP este implicat în dezvoltarea unui nou cartier financiar în Londra, a treia astfel de zonă a oraşului, care să se adreseze în principal companiilor din Asia. Marea Britanie şi China au încheiat în urmă cu 3 ani un memorandum prin care stabilesc ca ţintă dublarea comerţului bilateral până în anul 2015, la 100 miliarde de dolari pe an.

Sursa: Agerpres, mediafax.ro