Potrivit sursei, Stellar Group, firmă înfiinţată de britanicul Jonathan Barnett, ar putea costa aproximativ 900 milioane yuani (137,5 milioane de dolari), adăugând că Barnett intenţionează să călătorească în China la finele acestei luni pentru a se întâlni cu firmele interesate. Sursa a mai spus că printre ofertanţi se numără producătorul de autoturisme Rastar Group, care anul trecut a preluat un pachet majoritar de acţiuni la clubul spaniol de fotbal Espanyol, dar a refuzat să dezvăluie identitatea celorlalţi trei investitori. 

Dacă se va ajunge la un acord, cumpărătorii chinezi vor dobândi una din cele mai mari agenţii de impresariat din fotbal precum şi o listă de jucători importanţi, într-un moment în care China investeşte masiv în academii de fotbal, drepturi de televizare şi transferuri de jucători străini. Stellar Group este agenţia care în 2013 a intermediat transferul internaţionalului galez Gareth Bale la Real Madrid pentru suma record de 86 milioane lire sterline (125 de milioane de dolari). De asemenea, Stellar Group reprezintă sute de jucători, inclusiv internaţionalii englezi Joe Hart, Luke Shaw, Phil Jagielka şi Danny Drinkwater. 

La începutul acestei săptămâni, antreprenorul chinez Xia Jiantong a cumpărat clubul de fotbal Aston Villa, devenind primul chinez care va deţine în totalitate o echipă engleză de fotbal. Anterior, în luna decembrie a anului trecut, un consorţiu de investitori chinezi a plătit 375 milioane de euro (400 milioane de dolari) pentru a prelua un pachet de 13% din acţiunile unui grup care deţine mai multe cluburi de fotbal printre care şi Manchester City. De asemenea, la începutul lui 2015, un alt miliardar chinez, Wang Jianlin, proprietarul conglomeratului de companii Wanda, considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din China, a cumpărat 20% din acţiunile clubului de fotbal spaniol Atletico Madrid pentru 45 de milioane de euro.

AGERPRES