Site-ul people.com.cn va fi primul în domeniu cotat la bursă, în cadrul unui proiect de restructurare a presei oficiale de la Beijing, care include site-ul agenţiei de presă Xinhua şi pe cel al postului public de televiziune.

Pentru introducerea la bursă, People’s Daily Online Co. Ltd a purtat negocieri cu zeci de investitori potenţiali, încheind contracte cu trei operatori de telefonie, China Mobile, China Unicom şi China Telecom, precum şi cu firma de asigurări China Life Insurance şi cu trei fonduri de investiţii, precizează cotidianul de limbă engleză.

‘Dorim să facem din people.com.cn un site recunoscut pe plan internaţional’, a declarat pentru China Daily preşedintele instituţiei de presă, Zhang Yannong.

În 2009, site-ul ziarului a obţinut beneficii de 22 de milioane de yuani /2,5 milioane euro/, la o cifră de afaceri de 190 de milioane de yuani /21,6 milioane euro/, în principal din publicitate.
Pentru 2010, specialiştii se aşteaptă ca People’s Daily Online Co. Ltd să obţină un profit de 70 de milioane de yuani, şi de 100 de milioane de yuani în 2011.
SURSA: Agerpres