Constructorul auto chinez Great Wall Motor (GWM) vrea să accelereze extinderea în străinătate şi să deschidă fabrici de asamblare în cinci ţări de pe patru continente, inclusiv în Bulgaria, până în 2012, potrivit publicaţiei China Daily.

GWM va înfiinţa fabrici în Bulgaria, Venezuela, Malaezia, Filipine şi Senegal, care vor avea o capacitate anuală de producţie de peste 100.000 de vehicule, a declarat preşedintele companiei, Wei Jianjun.

Grupul a încheiat totodată acorduri preliminare cu parteneri locali din Africa de Sud, Brazilia, Thailanda şi Turcia, a arătat Wei.

Great Wall Motor, cu sediul în provincia Hebei, în apropierea oraşului Beijing, este cel mai mare constructor chinez de vehicule pick-up şi are exporturi în peste 100 de state.

Compania deţine deja fabrici de asamblare în Rusia, Iran, Indonezia, Vietnam, Egipt şi Ucraina.

GWM şi-a majorat de trei ori profitul net în primul semestru, la 100,4 milioane euro, şi a vândut 148.000 de vehicule, cu 70,6% mai mult decât în intervalul similar din 2009.

Obiectivul companiei este ca în 2015 să ajungă la exporturi de 540.000 de vehicule şi la vânzări totale de 1,8 milioane de unităţi.

SURSA: Mediafax