China a depăşit consumul total de carne al Americii cu mult timp în urmă în 1990 şi atrage cantităţi şi mai mari odată ce ţara devine mai bogată. Pentru acest an se previzionează că poporul chinez va mânca 71 de milioane de tone de carne, comparativ cu 33 milioane de tone ce revine americanilor.
Defalcat pe persoană, însă, chinezi mănâncă jumătate din cât consumă americanii: 53kg, faţă de 105 kg. Între timp, consumul în America a scăzut cu 6% din 2007, însă nu se ştie dacă această reducere este cauzată de problemele financiare ale SUA sau este o decizie legată de sănătate.
Datele mai relevă faptul că americanii şi-au menţinut consumul mediu de carne de porc la un nivel stabil dealungul anilor, în timp ce popularitatea cărnii de vită şi-a atins vârful în 1976, iar acum este a doua alegere după carnea de pui.
Creşterea cererii de carne în ţările cu o dezvoltare economică rapidă are implicaţii şi pentru încălzirea globală, deoarece producţia de carne pompează în aer mult mai multe gaze de seră, decât în cazul altor tipuri de alimente.

SURSA: The Economist