În primul trimestru din acest an, livrările Ford în China au urcat cu 45%, la 271.321 unităţi.

Vineri, Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunţat că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă au ajuns în martie la 1,71 milioane de unităţi. Analiştii se aşteptau la livrări de 1,7 milioane de vehicule.

Anul acesta, vânzările de vehicule ar putea depăşi în China 24 de milioane, datorită urbanizării şi majorării veniturilor, estimează CAAM.

Vânzările totale de vehicule, inclusiv camioane şi autobuze, au urcat luna trecută cu 6,6%, la 2,17 milioane de unităţi.

Asociaţia Producătorilor Auto din China a identificat anul trecut opt oraşe care ar putea impune restricţii la achiziţionarea vehiculelor. Deja două oraşe – Hangzhou şi Tianjin – au adoptat astfel de măsuri.

Livrările Toyota în China au crescut luna trecută cu 19%, la 90.400 unităţi, în timp ce livrările General Motors au urcat cu 7,8%, la 313.283 vehicule.

În 2013, China a devenit prima ţară în care vânzările de vehicule au depăşit pragul de 20 de milioane într-un an, marii producători auto străini – Toyota, General Motors, Ford şi Volkswagen – livrând un număr record de maşini pe piaţa chineză.

Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunţat recent că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă au crescut anul trecut cu 13,9%, ajungând la 21,98 milioane de unităţi. Rezultatele depăşesc cu mult estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 7% în 2013, marcând o redresare solidă pe cea mai mare piaţă auto din lume, după doi ani în care creşterea a stagnat.

Ford Focus a fost cea mai bine vândută maşină în China anul trecut, în timp ce modelul Haval al grupului chinez Great Wall a fost cel mai bine vândut SUV. Livrările Ford China au urcat anul trecut cu 49%, la 935.813 unităţi, depăşind pentru prima dată Toyota.

Deşi ritmul de creştere a vânzărilor a încetinit în ultimii ani, firma de cercetare de piaţă J. D. Power estimează că, în 2018, consumatorii chinezi ar urma să cumpere până la 35 de milioane de autoturisme pe an. AGERPRES