China: Alibaba Group a înregistrat vineri vânzări de 120,7 miliarde de yuani (17,73 miliarde de dolari), în creştere cu 32% faţă de nivelul din 2015, de 14,3 miliarde de dolari, transmit USA Today şi Reuters. 

Totuşi, ritmul de creştere este mai redus decât cel de 60% înregistrat în 2015, reflectând atitudinea mai prudentă a consumatorilor. Alibaba a lansat în 2009 Ziua Celibatarilor. 

Majorarea vânzărilor reflectă modul în care consumatorii chinezi, echipaţi cu telefoane mobile inteligente, se întrec în a face cumpărături online, în detrimentul magazinelor tradiţionale. Aproximativ 82% din vânzările totale au fost realizate prin intermediul dispozitivelor mobile, un avans semnificativ faţă de 2015. 

Alibaba este motorul inovativ al noii economii chineze, iar creşterea vânzărilor cu ocazia Zilei Celibatarilor reflectă cererea internă uriaşă în rândul celor 1,3 miliarde de locuitori ai Chinei, a afirmat preşedintele Alibaba, Jack Ma. 

Au fost prezente şi firme din SUA: Apple, Nike, New Balance, Playboy şi Skechers. 

China sărbătoreşte în fiecare an la 11 noiembrie, Ziua Celibatarilor, care a devenit totodată şi cea mai importantă zi de cumpărături online, un fel de replică a Black Friday. În China, legătura dintre oamenii singuri şi această zi de 11 noiembrie (11.11) este dată de cifra "1", care face trimitere la singurătate, iar sărbătoarea este o replică la adresa Valentine's Day. Burlacii chinezi obişnuiesc să organizeze petreceri în această zi, pretext folosit pentru a-şi căuta un partener sau o parteneră. Alţi retaileri au început să extindă conceptul în Hong Kong şi Taiwan. 

Alibaba a experimentat vineri noi tehnologii, inclusiv realitatea amplificată şi realitatea virtuală, pentru a stimula vânzările. 

Patty Cao, analist la Aberdeen Asset Management, a declarat că ritmul vânzărilor "arată că Ziua Celibatarilor ar putea fi cel mai recent simbol al modului în care se schimbă economia chineză".

Într-o înregistrare video filmată la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos, din acest an, fondatorul Alibaba, Jack Ma a descris eșecurile și triumfurile care l-au adus unde este astăzi, în plină ascensiune prin industria de e-commerce la nivel mondial.

Jack Ma a excplicat, de asemenea, de ce berea este importantă, de ce respingerea este o binecuvântare, în timp ce dexteritatea lui în ce priveşte limba engleză a venit mulţumită fostului preşedinte american Richard Nixon.

AGERPRES